Een behanger inhuren?

Behangen kan een behoorlijke rot klus zijn. Behang met motief wat verspringt. Lange banen die je nergens goed op kwijt kunt om te lijmen. Een slechte ondergrond waardoor het niet mooi lijkt.
Of naden tussen de stroken behang. Er is zoveel wat mis kan gaan waardoor je later misschien spijt hebt dat je het zelf hebt gedaan.

Behang laten plakken

Veel mensen hebben daar dan ook helemaal geen zin en dat kan ik goed begrijpen. Zonder de juiste ervaring en goed gereedschap, want dat is tenslotte het halve werk, is het ook bijna niet te doen. Ik heb al vele kilometers behang geplakt. Van kinderkamers tot dure leren behang tegels. Alles is tegenwoordig verkrijgbaar en dan komt die ervaring goed van pas.

Nieuwbouw of verbouw

In een nieuwbouw woning wordt vaak gekozen voor glasvliesbehang. Omdat de wanden de eerste jaren vaak nog werken gaan ze scheuren. Wanneer je dan behang hebt gebruikt val dit niet of nauwelijks op. Ook de randen met het plafond kitten we normaal gesproken af zodat het er als 1 geheel uitziet. Door het werken zullen deze naden altijd nog veranderen.

Dat is iets om rekening mee te houden. Wanneer je zelf behang hebt aangeschaft dan plak ik dat er gerust in, hierbij kan ik alleen niet garanderen hoe het eind resultaat wordt. Wanneer je het behang bij mij besteld dan kan ik dat wel…

Een goede voorbereiding is het halve werk

Behangen is een secuur werkje en vergt een goede voorbereiding. De wanden moeten eerst mooi strak en glad gemaakt worden. Doe je dit niet dan zie je dat altijd terug. Wij regelen de voorbereiding, het inplakken en de benodigde materialen zoals lijm. Dit mag je uiteraard ook zelf aanleveren, maar zoals gezegd is het resultaat afhankelijk van het materiaal.

Een slechte kwaliteit behang, en die zijn er genoeg, zal er hoogst waarschijnlijk nooit helemaal mooi op komen. Bezuinig daarom liever niet als je een perfecte afwerking wilt. Je kunt wel besparen op de voorbereiding van de wanden door te zorgen dat ze mooi glad zijn, ontdaan van het oude behang en gaten goed zijn opgevuld.

Dus wil je…

  • Een strakke behangwand
  • Geen lelijke naden
  • Een mooie rechte lijn langs het plafond
  • Je niet ergeren aan slechte afwerking

Huur dan een vakman met 30 jaar ervaring in.

Ik zorg dat je behang er mooi, snel en strak in komt. Vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. Je zit nergens aan vast…

Prijsindicatie:
Een gemiddelde woonkamer en keuken plak ik in ongeveer 2 a 3 werkdagen vol met glasvliesbehang. Volledig en netjes afgewerkt met afgekitte naden en goed voorbereide wanden.

Vermeld als je het weet ook de oppervlakte die behangen moet worden in vierkante meters. Je mag ook foto’s mailen zodat ik een betere inschatting kan maken.

Ook op zoek naar een schilder voor diverse schilderswerkzaamheden?

Niet verplicht, wel handig bij vragen....
Vermeld hier ook aub je adres gegevens